Shipping within 1-4 working days - Shipping from € 4.95 - Free shipping in the Netherlands on orders above € 150

5x mooie lunch hotspots in Marrakech


Zoals beloofd is hier dan eindelijk onze blog post over de prachtige Marokkaanse stad Marrakesh. De afgelopen jaren is het aantal toeristen in Marokko en specifiek Marrakesh enorm gestegen. Dat is ook makkelijk te begrijpen als je de betoverende binnenstad (Medina) van Marrakesh zelf ervaart. Het mooie aan het stijgende toerisme is dat de mooie eettentjes als paddenstoelen uit de grond schieten. Heb jij een trip naar Marrakesh op de agenda (of je bucketlist) staan? Lees dan snel verder over onze 5 favoriete lunch hotspots in deze prachtige rode stad.

 

1. Café des Espices

 

Café des Espices heeft haar naam te danken aan haar locatie. Vanuit het terras kijk je namelijk zo uit op de gezellige Souk des Espices, ofwel de specerijenmarkt (deze kleurrijke specerijenmarkt mag je sowieso niet overslaan als je de souks in Marrakesh bezoekt!). Café des Espices is de perfecte plek om verkoeling te zoeken tijdens een dagje souk shoppen. De keuken is Westers, maar uiteraard op de Marokkaanse keuken geïnspireerd. Je kunt er terecht voor relatief goedkope sandwiches, salades en burgers. Ook staan er heerlijke juices op de kaart. Het is er vaak bomvol, maar uiteindelijk vind je wel een plekje, want Café des Espices is over maar liefst drie verdiepingen verdeeld. Op de bovenste verdieping bevindt zich het dakterras met uitzicht over de Medina.
 
Adres: 75 Rahba Lakdima, Medina

 

 

2. Café Majorelle

Als je van plan bent Marrakesh te bezoeken, moet Jardin Majorelle natuurlijk bovenaan je lijstje staan. Deze kleurrijke, botanische tuin is ooit eigendom geweest van de ontwerper Yves Saint Laurent. Middenin deze mooie tuin kun je verkoeling zoeken bij Café Majorelle: een schattige binnenplaats in dezelfde stijl als Jardin Majorelle. De prijzen liggen hier hoog, maar het is vooral fijn om hier even tot rust te komen nadat je de tuinen hebt bezocht.
 
Adres: Avenue Yarcob El Mansour

 

 

3. NOMAD

 

NOMAD is het iets luxere broertje van Café des Espices en bevindt zich hier schuin tegenover. Ook NOMAD is over meerdere lagen verdeeld, maar het dakterras is natuurlijk het mooiste plekje. Het menu is perfect: lekkere burgers, krokante calamari, maar ook heerlijke lamstagines. De keuken is hier dus ook Westers met Marokkaanse accenten. De prijzen liggen hoger dan Café des Espices, maar het is zeker niet duur. Het interieur is prachtig en past perfect bij de omgeving.
 
Adres: 1 Derb Aarjan, Rahba Lakdima, Medina

 

 

4.  Atay Café Food

Middenin de Medina vind je de knusse Atay Café. Qua interieur lijkt het veel op NOMAD en Café des Espices, maar het eten is hier iets traditioneler en goedkoper. Op de menukaart: tagine, marokkaanse salades en sandwiches. Ook Atay Café is verdeeld over verschillende verdiepingen en ook hier geldt dat het dakterras natuurlijk het leukst is. Het terras biedt namelijk een mooi uitzicht op de binnenstad. Het interieur is speels door vrolijke schilderijen, muurschilderingen en kleden.
 
Adres: 62 Rue Amsefah Sidi Abdelaziz

 


5. Le Jardin 

 

We waren al jaloers op de eigenaar van Café des Espices en Nomad, omdat hij twee prachtige tenten in Marrakesh op zijn naam had staan. Maar later kwamen we erachter dat de heerlijke plek Le Jardin ook onder dezelfde eigenaar valt! Je loopt dit tentje zo voorbij, maar eenmaal door het kleine deurtje binnen bevind je je ineens in een groene oase van rust middenin de levendige Medina. Als je verkoeling zoekt, kun je aan een tafeltje op de binnenplaats zitten en voor uitzicht is er een verdieping hoger plaats. De menukaart en prijzen zijn vergelijkbaar met die van NOMAD.
 
Adres: 32 Souk Jeld Sidi Abdelaziz, Medina