Shipping within 1-4 working days - Shipping from € 4.95 - Free shipping in the Netherlands on orders above € 150

5x tips om Bohemian en minimalistisch met elkaar te combineren


De Bohemian interieurstijl trend houdt aan. Sterker nog, deze trend lijkt alsmaar groter te worden door invloeden van influencers en lifestyle magazines en door populaire vakantieoorden als Ibiza, Bali en Marrakesh. Een Bohemian interieur is vrolijk, kleurrijk en vol met schatten van (vooral exotische) reizen of gewoon van de vintage winkel om de hoek. Wij vinden zo'n Bohemian interieur indrukwekkend, doordat het karakter en creativiteit uitstraalt. Tegelijkertijd hechten wij waarde aan een rustig en minimalistisch interieur. Kunnen Bohemian en minimalisme dan wel samen gaan?


Waar een Bohemian inspired interieur bekend staat om vele opvallende kleuren en items, is het juist de bedoeling dat je kleur en hoeveelheid items in een minimalistisch interieur beperkt tot een minimum. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je deze twee interieurstijlen niet met elkaar kunt combineren. Wij geven je vijf tips om toch de Bohemian stijl te creëren in een minimalistisch interieur.



1. Wit als basis
In een Bohemian interieur is het gebruikelijk om de muren in (felle) kleuren te verven of behangen. Een Bohemian look is echter ook zeker te creëren in een witte omgeving. Jouw muren en vloer bepalen in een hele belangrijke mate de basis voor je interieur. Ga dus voor witte muren en/of vloeren. Volledig witte muren en vloeren bieden je weer veel mogelijkheden om met kleur te spelen in je interieur. Vind je een volledig steriel witte basis saai, maar wil je het interieur wel rustig houden? Zorg er dan voor dat in ieder geval de meeste muren wit of in een neutraal lichte kleur geverfd zijn.​



2. Gebruik een consistent kleurenpalet 
Kleur is een belangrijk onderdeel in je interieur, kleur kan veel met je gemoedstoestand doen. En dus vinden wij ook zeker dat je met kleur aan de slag moet in je interieur. Vooral in een Bohemian interieur waar alles draait om kleur. Wel is het belangrijk om niet zomaar allerlei soorten kleuren met elkaar te combineren. Dit zorg voor inconsistentie en onrust in het interieur. Ga voor je begint met inrichten aan de slag met een kleurenpalet. Kies een beperkt aantal kleuren die je in ieder geval wilt terug zien in je interieur en breid het kleurenpalet uit met kleuren van dezelfde familie, in verschillende tinten.



3. Natuurlijke materialen in aardse kleuren 
Wat een Bohemian en een minimalistisch interieur in ieder geval gemeen met elkaar hebben is het gebruik van natuurlijke materialen (alleen de mate waarin verschilt een beetje :)). Liefde voor de natuur staat namelijk bij beide stromingen redelijk centraal. Selecteer zoveel mogelijk natuurlijke materialen voor items in je interieur. Denk aan natuurlijke materialen als hout, rotan, bamboe, leer en vacht. Deze natuurlijke materialen komen natuurlijk vooral tot hun recht in hun aardse kleuren. Combineer verschillende soorten natuurlijke materialen met elkaar voor meer diepgang.  



4. Gebruik grote items
Wist je dat de omvang van jouw meubelen en accessoires ook veel impact heeft op de mate van rust die je creëert in je interieur? Kleine meubels en accessoires zullen ervoor zorgen dat je interieur er erg druk uit ziet. Ook maak je het moeilijk voor jezelf om consistent items met elkaar te combineren. Zorg ervoor dat de basis meubels een goede omvang hebben. Liever groot dan klein, maar de juiste maten worden uiteraard ook bepaald door de ruimte. 



5. Verzamel niet teveel items
Naast de omvang van jouw meubelen en accessoires bepaalt de hoeveelheid ervan natuurlijk ook veel. Denk dus goed na over de items die jij in ieder geval wilt terug zien in je interieur. Wellicht heb je al een verzameling aan schatten die je in ieder geval wilt tentoonstellen. Bepaal dan goed hoe je deze items over de woning verdeelt. Teveel eyecatchers in één kamer leiden af. 


Get the look

Beni Ouarain Premium kleed, 350 euro

Houten bank met leer, 100 euro

 

Zeegras triangle lamp, 40 euro 

Cactus zijden kussen, 50 euro