Interview met de ontwerper van de Onelineface-posters, Soufiane Aissouni


Soufiane , zoals je weet volgen we je al een tijdje, maar kun je onze lezers vertellen hoe je bent begonnen als interieurontwerper?

Ik ben afgestudeerd aan het internationale School College Lasalle van Marrakech. Ik begon mijn professionele carrière in Marrakech bij een van de grootste evenementenbureaus, waar ik leiding gaf aan de kortstondige decoratiesector van bruiloften en privéfeesten.

Met deze ervaring ging ik vervolgens werken bij een interieurontwerpbedrijf, waarvoor ik de sector van de interieurarchitectuur ontwikkelde en deelnam aan de creatie van projecten voor hotels, villa's en privéappartementen.

Vandaag zet ik mijn activiteit voort door samen te werken met minder ontwerpers en teken ik ook projecten variërend van de creatie van meubels tot de volledige herstructurering van privéappartementen en meubilair. Ik doe ook scenografie.

Via mijn lampenlijn wil ik het Marokkaanse vakmanschap ontwikkelen. Ik werk alleen samen met lokale ambachtslieden. Ik wil doorgeven en groeien.

Marokkaans vakmanschap is een integraal onderdeel van onze cultuur, we moeten het behouden.

We houden van je creativiteit in de manier waarop je foto's maakt en je collecties maakt. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Wat mij inspireert is mijn stad, Marrakech , waar ik woon. Meestal de medina, een doos van inspiratie en nieuwsgierigheid. Van jongs af aan was ik altijd geïnteresseerd in de Marokkaanse cultuur, en vooral in de kunst van de ambachtslieden. Met hen samenwerken en ook communiceren en samenwerken, het is een hele inspiratie, elke dag is een ontdekking. Ik moest naar ze kijken en van ze leren, hoe ze daadwerkelijk de tijd nemen en de dingen gedaan krijgen, de manier waarop het opgelost moet worden.

Mijn collectie is een mix tussen modern design en ambachtelijk, waarbij de raffia doet denken aan de kleuren van de aarde en het licht van Marrakech.

Bij interieurontwerp draait alles om schoonheid en functionaliteit. Hoe zorg je ervoor dat je deze twee kenmerken combineert in je collecties?

Ik zeg altijd: ontwerp nooit om ontwerp. Design heeft technisch en esthetisch altijd een functie. Door mijn ontwerpen houd ik vooral van het moderne, maar met weinig herinneringen aan de Marokkaanse cultuur. Dit kan een linnen gordijn zijn met een klein borduurwerk, maar ook een materiaal of textuur tot een modern eigentijds item.

Elke productie of elk item dat ik voor mij heb gemaakt, heeft een verhaal.

Ik hou vooral van de mix tussen oud en nieuw, maar de bohemia-chique sfeer is een van mijn favorieten, het is heel eenvoudig en puur, het laat je ruimte tot leven komen, en vooral charmant en warm. En altijd een waarde geven aan een product in de ruimtes, in de decoratie of zelfs tijdens het fotograferen.

Wat waren de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van uw Lamba- en Onelineface-collecties?

De grootste uitdaging was het valideren van de eerste monsters. Het gaat maar door met technische problemen, ze kunnen te hoog of te kort zijn, de vorm en zo. Tot het bereiken van de gewenste resultaten. Vervolgens gaat de productie de grootste uitdaging vormen, van het toezicht houden op het werk, het controleren van de details, de afwerking etc.. Ambachtelijk werk is authentiek en mooi, maar heeft altijd voortdurend toezicht nodig.

Kunt u ons meer vertellen over waar u op dit moment mee bezig bent?

Voor de collectie werk ik nu aan een nieuwe lamba-editie en ook aan onelineface. Wat de projecten betreft, ik heb twee belangrijke projecten die erg uitdagend zijn

En last but not least: wat zijn jouw favoriete go-to hotspots in Marrakech?

Mijn favoriete hotspots om te chillen en omringd te zijn met vrienden zijn point-bar en entrepotes, verder organiseer ik vooral diners en apero’s met mensen en vrienden thuis om nieuwe contacten te leggen.

Shop hier de Onelineface posters!